Woensel Zuid

Het stadsdeel Woensel Zuid ligt aan de noordkant van het station, tegen het centrum van Eindhoven aan. Het bestaat uit 17 buurten die allemaal heel verschillend zijn. Je vindt er zowel straten met veel flats, als rustige pleintjes met grote woningen. Sommige gebieden zijn groen en levendig, in andere is sprake van leegstand en een stenige omgeving. Over het algemeen kunnen we zeggen dat het in het stadsdeel minder goed gaat dan in de rest van Eindhoven. Dat geldt alleen niet voor alle buurten. Daarom kijken we met het Pact ook per buurt wat er nodig is.  

De buurten in Woensel Zuid zijn: Eckartdal, Oude Gracht Oost/West, Oude Toren, Generalenbuurt, Woenselse watermolen, Hondsheuvels, Gildebuurt, Hemelrijken, Limbeek-Noord/Zuid, Woensel West, Vredeoord (GGZe terrein), Kronehoef, Mensfort, Rapenland, Barrier.

In het Pact Woensel Zuid staan ook buurtkaarten. Daarin staat wat er allemaal te vinden is in een buurt, wat er speelt en wat het doel is per thema van het Pact.

In het Pact staat waar we gezamenlijk aan gaan werken en hoe we dat gaan doen.

Download het pact hier! 

 

 

 

Waarom een Pact in Woensel Zuid?

We zien al een tijdje dat de problemen in Woensel Zuid zich opstapelen. Inwoners in profiteren er niet genoeg mee van het succes van de Brainportregio Eindhoven. Kinderen die opgroeien in het stadsdeel, hebben vaak minder kansen dan leeftijdgenootjes in de rest van Eindhoven. In bepaalde delen van Woensel Zuid hebben inwoners moeite met het ontwikkelen van hun talenten en het vinden van werk of een daginvulling die bij hen past. Ook is het voor veel mensen moeilijk een fijne, goede en geschikte woning te vinden. Doordat ze allerlei zorgen hebben, bijvoorbeeld energie-armoede of onzekere (uitzichtloze) bestaanszekerheid, zijn veel mensen vooral bezig met overleven.

Woensel Zuid gaat ook erg veranderen. Met Knoop XL gaat het gebied rondom het station erg hard groeien. Nu wonen hier nog zo’n tweehonderd mensen, de komende jaren zal dit groeien naar 15.000. Dat is een belangrijke kans voor een extra boost aan Woensel Zuid.

Nu al werken inwoners en maatschappelijke organisaties met veel betrokkenheid samen om de buurten in Woensel Zuid beter te maken. Met het Pact willen we ervoor zorgen dat dat wat goed gaat, goed blijft gaan. En waar het Pact met extra inzet het verschil kan maken, regelen we dat.

Meer informatie en cijfers over Woensel Zuid vind je in het Pact.

 

 

Klik op de afbeelding om de afbeelding te vergroten.
 
Cookie-instellingen