Veelgestelde vragen

Lees hier de veelgestelde vragen over het Pact Woensel Zuid. 

We zien al een tijdje dat de problemen in Woensel Zuid zich opstapelen. Inwoners in profiteren er niet genoeg mee van het succes van de Brainportregio Eindhoven. Kinderen die opgroeien in het stadsdeel, hebben vaak minder kansen dan leeftijdgenootjes in de rest van Eindhoven. In bepaalde delen van Woensel Zuid hebben inwoners moeite met het ontwikkelen van hun talenten en het vinden van werk of een daginvulling die bij hen past. Ook is het voor veel mensen moeilijk een fijne, goede en geschikte woning te vinden. Doordat ze allerlei zorgen hebben, bijvoorbeeld energie-armoede of onzekere (uitzichtloze) bestaanszekerheid, zijn veel mensen vooral bezig met overleven.

Niet in alle wijken spelen dezelfde problemen. In sommige buurten is de opgave veel kleiner dan in andere. Daarom kijken we ook per buurt wat er nodig is in de buurtkaarten. Zie daarvoor het Pact Woensel Zuid.

Download het document Pact Woensel Zuid.

In het Pact staat beschreven wat er nodig is in Woensel Zuid en waar we samen aan willen gaan werken. Met het Pact spreken we af dat we het meer samen willen gaan doen. Dat is nodig om de problemen in Woensel Zuid serieus aan te pakken.

Het is dus goed nieuws dat we samen werken en dat we weten waar we ons hard voor gaan maken. Nu is het belangrijk dat we snel en precies beschrijven wat we gaan doen en wie dat doet. Dat komt in het uitvoeringsprogramma. Iedere 5 jaar komt er een nieuw uitvoeringsprogramma.

Dat betekent niet dat er tot die tijd niets gebeurt. Woensel Zuid heeft al veel bijzondere en sterke partners die zich inzetten voor de verschillende buurten in het stadsdeel. Dat gaat natuurlijk door. De komende tijd voegen we daar zodra dat kan vanuit het Pact extra inzet aan toe.

Met als doel dat iedere bewoner van Woensel Zuid in een fijne, veilige, sociale buurt woont en een goed leven heeft met kansen en minder zorgen. Daar gaan we voor!

Alleen samen kunnen we de doelen in het Pact bereiken. Kun jij eraan bijdragen? Grote en kleine organisaties, bewonersverenigingen, stichtingen: iedereen is welkom zich aan te sluiten. Vul het contactformulier in en dan nemen we contact met je op!

Cookie-instellingen