Samen aan de slag voor een beter Woensel Zuid

28-03-2023
180 keer bekeken

De handtekeningen staan! Op 27 maart hebben 45 organisaties, bewoners en ondernemers afgesproken zich de komende 20 jaar in te gaan zetten voor het stadsdeel Woensel Zuid. Samen gaan we aan de slag voor een goede toekomst voor de mensen in het stadsdeel.

Maandag hebben tijdens een mooie bijeenkomst bij Centrum voor de Kunsten Eindhoven 45 partners hun handtekening gezet onder het Pact. De samenwerkende partners bestaan uit scholen, werkgevers en ondernemers, bewonersorganisaties, woningcorporaties, veiligheidspartners, maatschappelijke partners op het gebied van welzijn, gezondheid, sport en (jeugd)hulp, de kunst- en cultuursector, de gemeente en het Rijk.

Tekenevent
Tijdens de bijeenkomst namen theatermakers van CKE de ruim 170 aanwezigen mee in het Pact. Met onder andere de film 'Alles voor de liefde', de dromen van de alliantiepartners en een écht woonkamergesprek met de burgemeester, Caroline Schipper van Fontys, bewoner Joan van de Laar en programmamanager Carien van Caam. Met het tekenmoment verbonden de partners zich officieel met elkaar en met het Pact. 

Aan de slag!
Het Pact bouwt voort op alle goede initiatieven, groepen en organisaties die het gebied al rijk is. De partners zorgen er samen voor dat  wat goed gaat, goed blijft gaan. Het Pact ondersteunt bestaande activiteiten en start nieuwe activiteiten die het verschil kunnen maken. Met als doel een merkbare verandering voor inwoners en ondernemers. Dat staat voorop! Samen met bewoners en ondernemers gaan de partners nu werken aan een concreet uitvoeringsprogramma. Daarin komt te staan waar ze de komende vijf jaar samen aan gaan werken en wie wat doet.

Stadsgezant Angelique Bellemakers over het Pact: “Met het Pact hebben we een degelijke basis gelegd om de komende 20 jaar samen te werken aan een levendig, veilig, sociaal stadsdeel met inwoners die de grond onder hun voeten voelen. Maar dit is ook pas het begin. De komende jaren gaan bewoners, ondernemers en vele organisaties in het gebied samenwerken aan concrete initiatieven en projecten.”

 

 

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen